For self-pickup, please wait until we email you when your order is ready — usually within 3 working days. ❤️

Ustaz Yahya Othman: Murabbi Sepanjang Zaman

Ustaz Yahya Othman: Murabbi Sepanjang Zaman
Author/Editor: Mohd Nazeli Ahmad Arifin
New Pb219 pp.
Subject: Politics
Condition: Good
Publisher: Ilham Books
Published: 2014
Probably First Edition
First Published: 2014
Ustaz Yahya Othman: Murabbi Sepanjang Zaman merupakan sebuah buku biografi yang memaparkan perjalanan dan perjuangan yang dilalui oleh Ustaz Yahya Othman yang merupakan tokoh profilik dalam dunia pendidikan terutama di Kelantan dan dalam Parti Islam Se-Malaysia (PAS).

Ustaz Yahya Othman mendapat pendidikan awal di Mekah sejak usia lapan tahun lagi sebelum beliau melanjutkan pelajaran di Universiti Al-Azhar, Mesir dalam bidang Perundangan Islam. Di Mesir, beliau mendapat tarbiah secara langsung daripada tokoh-tokoh Ikhwan Muslimin seperti Syeikh Muhammad Kamal as-Sananiri, Syeikh Muhammad Mehdi Akif dan lain-lain.

Sebelum terlibat aktif dengan Parti Islam Se-Malaysia, beliau terlebih dahulu aktif dengan Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM), World Assembly of Muslim Youth (WAMY) dan International Islamic Federation of Student Organizations (IIFSO) serta membina jaringan di seluruh dunia. Di dalam PAS, beliau memegang pelbagai jawatan dengan jawatan terakhirnya ialah ahli Majlis Syura Ulama PAS. Di akhir hayatnya, beliau telah dilantik oleh Presiden PAS sebagai Murabbi Tarbiah sebagai penghormatan kepadanya atas kerja-kerja dakwah dan tarbiah yang dilakukannya.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
  • Brand: ILHAMBooks
  • Product Code: 9789834466862 – Ustaz Yahya Othman: Murabbi Sepanjang Zama
  • Availability: In Stock
  • RM26.00

Tags: Mohd Nazeli Ahmad Arifin, Politics