For self-pickup, please wait until we email you when your order is ready — usually within 3 working days. ❤️

Lebih Duka Dari Suka: Kisah Mak Nyah Malaysia

-64% Lebih Duka Dari Suka: Kisah Mak Nyah Malaysia
Author/Editor: Regina Ibrahim
New Pb293 pp.
Subjects: Fiction, Gender & Sexuality
Condition: Good
Publisher: Gerakbudaya
Published: 2016
Manusia hidup saling-menyaling. Advokasi demi advokasi kita masih didampingi kekeliruan. Salah faham, kurang pengertian, ugutan duniawi dan penafian berpanjangan. Ada waktunya hati menjadi sangat luka, kecewa dengan sifat-sifat manusia pemegang kunci syurga.

Ini belum lagi digabung dengan khilaf-khilaf para Maknyah/Transeksual/Transwoman dalam melayari kehidupan mereka. Antologi Yang Lebih Duka Dari Suka, tampil tanpa niat mahu mendewa-dewakan para Maknyah Malaysia. Gabungan kisah fiksyen yang hampir benar dalam buku ini ada terselindung kisah dan pengajaran secara tidak langsung memohon jalan tengah yang kita gelar Toleransi, kerana kita semua mengerti Penerimaan itu adalah hak peribadi yang sangat berat sesama manusia.

Manusia mana yang tidak mimpikan bahagia? Kamu, aku dan dia masing-masing mencari ruang untuk bernafas lega di dunia ini. Perjuangan Maknyah untuk ikut serta menjalar dunia ini tidak harus dipandang ringan dan remeh, mereka juga ada fungsinya apabila diciptakan olehNYA.

Hatta, Maknyah di mana-mana ceruk dunia ini tidak pernah memohon HAK ISTIMEWA, mereka tentunya akan menghargai HAK SAMA RATA.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
  • Brand: Gerakbudaya
  • Product Code: 9789832344605 – Lebih Duka Dari Suka
  • Availability: In Stock
  • RM28.00
  • RM10.00

Tags: Gender & Sexuality, LGBT, Regina Ibrahim