Lebih Duka Dari Suka: Kisah Mak Nyah Malaysia

-64% Out Of Stock Lebih Duka Dari Suka: Kisah Mak Nyah Malaysia
Author/Editor: Regina Ibrahim
New Pb293 pp.
Subjects: Fiction, Gender & Sexuality
Condition: Good
Publisher: Gerakbudaya
Published: 2016
Manusia hidup saling-menyaling. Advokasi demi advokasi kita masih didampingi kekeliruan. Salah faham, kurang pengertian, ugutan duniawi dan penafian berpanjangan. Ada waktunya hati menjadi sangat luka, kecewa dengan sifat-sifat manusia pemegang kunci syurga.

Ini belum lagi digabung dengan khilaf-khilaf para Maknyah/Transeksual/Transwoman dalam melayari kehidupan mereka. Antologi Yang Lebih Duka Dari Suka, tampil tanpa niat mahu mendewa-dewakan para Maknyah Malaysia. Gabungan kisah fiksyen yang hampir benar dalam buku ini ada terselindung kisah dan pengajaran secara tidak langsung memohon jalan tengah yang kita gelar Toleransi, kerana kita semua mengerti Penerimaan itu adalah hak peribadi yang sangat berat sesama manusia.

Manusia mana yang tidak mimpikan bahagia? Kamu, aku dan dia masing-masing mencari ruang untuk bernafas lega di dunia ini. Perjuangan Maknyah untuk ikut serta menjalar dunia ini tidak harus dipandang ringan dan remeh, mereka juga ada fungsinya apabila diciptakan olehNYA.

Hatta, Maknyah di mana-mana ceruk dunia ini tidak pernah memohon HAK ISTIMEWA, mereka tentunya akan menghargai HAK SAMA RATA.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Stock Status

You can assign custom blocks with custom messages on Out of Stock products only.

  • Brand: Gerakbudaya
  • Product Code: 9789832344605 – Lebih Duka Dari Suka
  • Availability: Out Of Stock
  • RM28.00
  • RM10.00

Tags: Gender & Sexuality, LGBT, Regina Ibrahim