Gerakbudaya Bookstore PJ is closed on 26 and 27 December 2019 for our annual stocktake. We open as usual, 10AM to 7PM from 28 December onwards. For gerakbudaya.com orders made between 25 December 2019 and 1 January 2020,we will ship them beginning 2 January. If you have questions, please contact emarketing@gerakbudaya.com or WhatsApp +60 10-215 8342.

Aku Kafir, Kau Siapa? (Jangan Jawab)

Aku Kafir, Kau Siapa? (Jangan Jawab)
Authors: Ooi Kok Hin
Subjects: Memoir, Politics, Malaysia
Condition: Good
Publisher: DuBook Press
Published: 2015
Paperback, 189 pages
Ooi Kok Hin mencari perjalanannya dalam naratif yang ada tetapi dengan cara yang berbeza. Untuk tulisan ini, beliau telah melakukannya dengan rasa cinta yang hebat.

Kita dapat lihat keberaniannya dalam menunjuk masalah yang kita hadapi di kala ini, tetapi dengan perasaan ingin tahu yang seakan-akan naif, disajikan dengan pelbagai jalan yang boleh diambil agar kita mampu membaiki keadaan yang ada. Kita sedar, apa yang kita mampu buat adalah berdasarkan perbandingan dengan keadaan yang lebih teruk boleh berlaku di masa hadapan. Kesedaran kebaikan yang berasaskan keburukan adalah landasan harapan. Dan untuk itu kita harus berterima kasih kepada Ooi Kok Hin untuk suara dan tenaganya yang mampu menghidupkan harapan yang ada.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
  • Brand: Dubook
  • Product Code: 9789670723204 – Aku Kafir, Kau Siapa? (Jangan Jawab)
  • Availability: In Stock
  • RM20.00

Tags: Malaysia, Ooi Kok Hin