Due to Malaysia's restricted movement order, we may take some time to process your purchase. Thanks for your support! ♥️

Kompilasi Travelog 7 Benua

Kompilasi Travelog 7 Benua

Authors/Editors: Badrul Hisham, Ida Yunus, Meor Farid Asyradi, Nazri Arshad, Nordin Yahaya, Rafiee  Ghani, Siti Noridah, Wazari Wazir
New Pb210 pp.
Subject: Travel Writing
Condition: Good_x
Himpunan kisah pengalaman lapan pengembara yang merantau tujuh benua. Setiap penulis mempunyai gaya penulisan yang tersendiri, kekuatan olahan jalan cerita dan pengalaman yang berbeza.

BADRUL HISHAM – Penulis buku travelog terlaris PBAKL 2015 yang telah berjaya mengayuh basikal dari London pulang ke Malaysia.

NORDIN YAHAYA – Telah mula mengembara dari tahun 80’an dan telah melihat lebih 60 buah negara dari 6 benua.

IDA YUNUS – Dua kali mengembara melalui perjalanan keretapi terpanjang didunia “Trans-Siberian” dan telah menjejakkan kaki ke Annapurna Base Camp.

RAFIEE GHANI – Seorang pelukis yang terkenal dan telah mengembara merentas benua bersama isteri dan anak kecil pada tahun 1987.

NAZRI ARSHAD – Lebih dikenali sebagai Moji, seorang pengembara solo yang pernah kehilangan passport diluar negara dan terkandas di tengah hutan Amerika Selatan.

SITI NORIDAH – “Kembara Afghanistan”, menjadi buku travelog pertama tulisan beliau dan pernah ditangkap oleh askar Afghanistan kerana dituduh sebagai agen perisik Pakistan.

WAZARI WAZIR – Jurufoto sepenuh masa yang terkenal di Malaysia dan tidak pernah lokek dengan ilmu pengembaraan dan ilmu mengetik kamera.

MEOR FARID ASYRADI – Sang musafir dan penulis buku “Travelog Mr. Traveller” yang telah terjual sebanyak 12,000 naskah hanya dalam lapan bulan hasil terbitan sendiri.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
  • Brand: MY Travelog TMT Press
  • Product Code: 9789671412411 – Kompilasi Travelog 7 Benua
  • Availability: In Stock
  • RM25.00

Tags: Badrul Hisham, Ida Yunus, Meor Farid Asyradi, Nazri Arshad, Nordin Yahaya, Rafiee Ghani, Siti Noridah, Travel Writing, Wazari Wazir